Toch maar eens vaker de Vlaamse kranten er op naslaan, want in sommige stukken zitten voor het Nederlandse oog briljante zinnen. Neem nou dit:

Bovendien zijn koningen en koninginnen de enige politici die zich niet aan allerlei manipulaties hebben bezondigd om hun functie te kunnen bekleden. Politici daarentegen zijn niet per se klootzakken, maar wel ellebogen.

Over Nederland, de monarchie en een zekere zwarte Swift.

Update: In het stuk stond ook nog deze prachtige observatie:

Alle zevenhonderd inwoners deinden als een zonovergoten, allengs zatter wordend collectief door de lange beukendreef. Koningin Juliana zat op de troon en die gedachte was bepaald geruststellend – tenslotte heette het vorige staatshoofd Adolf Hitler. En een groots toeval wilde dat Hitler uitgerekend op 30 april zelfmoord had gepleegd.