Journaliste doet goed onderzoekswerk naar de gevaarlijke terroristen van het antiglobalistische front, maar vooral van het fascisme bij de ordertroepen tijdens de G8 in Genua.

Een Duitse activiste beschrijft hoe ze dacht dat haar laatste uur had geslagen. Nadat ze zag hoe volstrekt weerloze demonstranten in slaapzakken in elkaar werden geslagen, verstopte ze zich in een bezemkast. Ze werd ontdekt, aan haar haren uit de kast gesleurd en keer op keer tegen een muur met kapstok haken gedrukt. Ze vreesde dat ze gespietst zou worden. Daarna werd ze van de trap gegooid en kwam ze op een berg andere demonstranten terecht, waarvan ze niet wist of die nog leefden. Ze hield zich dood en gilde pas weer toen de politie haar in een zak probeerde te stoppen.

Over de bodybags waarin de politie gewonde demonstranten probeerde af te voeren, getuigen ook andere demonstranten. Het was voor officier van Justitie Zucca ?slechts? een detail. Belangrijker was bijvoorbeeld het achteraf door de politie gefabriceerde bewijsmateriaal. Zo bleek de bewering onwaar dat demonstranten in de school onder meer molotovcocktails bezaten, die waren elders buitgemaakt. Zo was ook de ?aanslag? op een politieofficier (bedreiging met een mes) door de politie zelf in elkaar gezet.

Artikel uit Tribune, juni 07