Welkom bij Blik op de terrorist! Zoals iedereen wel weet stikt het over in de wereld van de gevaarlijke baarden die elke seconde een aanslag beramen. Het is dan maar goed dat vadertje Staat zo goed weet hoe het allemaal veiliger moet. Daar gaan we weer!

Blik 1: Gezellig tappen (rookvrij)!

Met het nieuwe afluisterprogramma krijgen inlichtingendiensten meer bevoegdheden om telefoon- en e-mailverkeer met het buitenland af te tappen, zonder dat daarvoor toestemming van de rechter nodig is.

Telecombedrijven zijn gevrijwaard van eventuele claims door klagers. De Amerikaanse regering besloot na de aanslagen van 9/11 al dat de inlichtingendiensten willekeurig en zonder beperkingen burgers in de VS mogen afluisteren. Die maatregel is herhaaldelijk verlengd. Dat de elektronische spionage nu wettelijk is geregeld, wordt gezien als een overwinning voor de regering-Bush.

Van de belgNY-times

Blik 2: Gezellig teaseren!

The Electronic ID Bracelet, as it?s referred to, would be worn by every traveler ?until they disembark the flight at their destination.? Yes, you read that correctly. Every airline passenger would be tracked by a government-funded GPS, containing personal, private and confidential information, and would shock the customer worse than an electronic dog collar if the passenger got out of line.

Washington Times

Bonus blikjes

EU weert kleinere fracties uit Europarlement: Christenen en Sociaal-Democraten willen alle macht. Anti-Rusland schild wil nog niet vlotten, tweede Koude oorlog nog even niet. Tappen mag je alleen als je Staat heet, niet als je toevallig een medewerker daar bent. Of heeft het te maken dat de privacy van politici even was aangetast?

Dat was het weer!

Update:: Ook interessant. Grootste olieramp, 6000 slachtoffers, dronken kapitein en Exxon gaat vrijuit! Gerechtigheid in de rechtbank van het marktfundamentalisme.