Vandaag is het internationale VN dag van de vluchtelingen. Nederland houdt zich wat dat betreft niet aan de Europese rechten voor de mens. We zijn een van de weinige landen die onschuldige kinderen zonder enig vorm van eerlijk proces in de gevangenis gooit. Het enige reden is dat de ouders vaak het eigen land ontvlucht zijn voor een betere toekomst zonder ondrukking, geweld, oorlog of honger.

Daarmee bevinden we ons in weinig verheffend gezelschap en krijgen we elk jaar weer kritiek van Amnesty International en andere organisaties. Het kan en mag niet zo zijn dat wij kinderen opsluiten zonder kans op een echte toekomst met onderwijs, speelgrond of fatsoenlijke opvoeding. Zo maken we al een probleem van de volgende generatie.


Wij onschuldige kinderen schrijven vanuit Detentiecentrum Zeist naar U. Het woord ‘detentie’ zegt al genoeg. Om te beginnen willen wij u gezond en geluk wensen. Waarom wij hier zitten begrijpen we zelf niet. Wij zitten hier met onze ouders, broers en zussen vast. Wij komen allemaal uit verschillende gezinnen uit andere landen. Wij zijn de kinderen vanaf 1 jaar tot 17 jaar. Wij zitten maandenlang in bewaring. Het is heel erg moeilijk voor ons. Wij komen tekort aan alles wat normale kinderen dagelijks moeten krijgen. Hier worden we behandeld als echte gevangenen, terwijl we dat niet zijn. We hebben hier geen vrijheid. Je mag zelf niet eens bepalen wanneer je wilt gaan luchten. We worden met onze ouders 2 keer per dag in de cellen opgesloten. De eerste is ?s middags om 5 uur tot ?s ochtends om 8 uur. Waarom doen ze dat ons aan? Wat hebben we verkeerds gedaan?….

Teken de petitie vandaag nog ( ze worden morgen aangeboden ) en wel hier