Nu het voedselblog van Stefan in het nieuwe jaar alleen een behoorlijke kater laat zien wordt het tijd om het stokje over te pakken.

Aangezien het buiten in de minus is en iedereen loopt te bibberen wordt het tijd om eens een goed voedseladvies van onze oosteroosteroosteroosterburen tot ons te nemen. En gelukkig heb je daar geheel geen zouten voor nodig!

krypa_zak

Wij storten ons op de ‘grechnevaya kasha‘ (voor zover mijn cyrillisch strekt – een biertje voor wie het laatste woord zonder te stotteren uit kan spreken! ) . Leest u mee met dit spannende keukenavontuur?

Allereerst negeren we de handige kooktips op deze site. Voort pleuren we het zooitje in een pan water en gaan ergens discussieren. Deze techniek heb ik recentelijk afgekeken in het land van herkomst.

krypa_pan

Wachten tot het geheel is drooggekookt ( niet teveel water gebruiken! ). Ondertussen is er alle tijd om de favoriete ‘adzjika‘ uit de kast te trekken.

azjoeka

Dat combineren wij vervolgens in een ontbijt voor helden! Na deze smaakbeleving is het geen probleem meer om een stukje over het ijs te lopen in barre omstandigheden!

krypa_bord

Disclaimer: If you accidently found this article via websearch I’m terribly sorry for possibly slaughtering your food culture. Please punish me by adding your favourite recipes so I can better my life – and breakfast habits.