baztille_buiten

Maandagavond ben ik met Ewout op bezoek geweest in de BaZtille. Waarschijnlijk voor veel mensen een van de beter bewaarde geheimen in de stad. De BaZtille is een verzamelgebouw met ateliers vlak naast het rioolgemaal aan de Rokkeveenseweg.

baztille_atelier

We hebben een rondleiding gekregen en gepraat over de rijke geschiedenis van het pand, de organisatie en de locatie. Ook hebben we gesproken over de moeilijkheid om een atelier en expositieruimte te hebben in de stad.? De SP heeft in het verleden voorgesteld veel meer gebruik te maken van leegstaande kantoorpanden, maar helaas schiet dat bij de gemeente niet op.? Op die manier zou de kunst/cultuur-beleving aanzienlijk kunnen worden verbeterd.

baztille-overzicht

Foto: Baztille.nl

Het is altijd interessant om op locatie te komen bij mensen die de stad levendig houden en ondernemend zijn.? Binnenkort is het openatelierdag, op 3 en 11 oktober, dus wellicht een tip om eens langs te gaan! Regelmatig zijn er overigens ook exposities die worden aangekondigd via de huis-aan-huis-bladen.