Dinsdag is het bedrijfsplan stadsmuseum besproken in commissie Samenleving. Een groot en moeilijk dossier met honderden pagina’s aan tekst en cijfers.

De SP is in elk geval enthousiast over het plan. Cultuur is in Zoetermeer ( net als de bruisende stad en uitgaan ) een lastig kindje. Zeker nu we de derde stad van de provincie zijn. Scholen zitten te springen om cultuureducatie. Vele mensen willen graag een alternatief naast de hollywoodfilms middels een filmhuis. Dat komt in het nieuwe stadsmuseum plus.

De commissie heeft besloten dat er meer tijd genomen moet worden om het plan financieel en organisatorisch beter op de rails te krijgen. Nu zijn er nog veel onduidelijkheden. We kunnen beter nu eerst goed in kaart krijgen wat het betekent voor de stad dan achteraf met verrassingen geconfronteerd worden.

Lijst Nawijn liep voor de discussie weg en wenste geen argumenten in de vergadering te brengen.