,,Het onderzoek zat op dood spoor,?? zegt Wim Dierkx van de politie IJsselland. ,,We hebben bij de telecombedrijven de gegevens opgevraagd van alle telefoons die rond het tijdstip van de moord in de buurt van de plaats-delict waren. Dat bleken er 376. We hebben naar alle telefoons een sms gestuurd, met het verzoek contact op te nemen.??

[..] Ongeveer 150 personen reageerden op het bericht, de rest niet. ,,Daar hebben we vervolgens z?lf contact mee opgenomen,?? zegt Wim Dierckx van het korps. ,,Het is toch opmerkelijk als je niet reageert op zo?n bericht van de politie. Je bent dan natuurlijk niet meteen verdacht, maar opmerkelijk is het wel.??

,,Het idee zou moeten zijn dat je onschuldig bent, zolang niet anders is aangetoond. Nu moet je langzamerhand zelf aantonen dat je iets n?et hebt gedaan. Omdat je toevallig op het verkeerde moment op een bepaalde plek was. Dat moet toch niet de manier worden waarop de politie misdrijven oplost???

Big Brother gebruikt ook uw mobieltje