Voor de dag na de stad heb ik gelijk maar gedacht gebruik te maken van mijn nieuwe mooie glimmende tent. Gelijk een primeur voor ons beiden. We hadden namelijk allebei nog nooit wildgekampeerd in een bos. Maar voor alles een eerste keer. En zo sloot ik op een zekere nacht mijn oogjes naar de familie muis een bosje verder. Het bos leek verder vredig, geen boze jagers met grote geweren in zicht en geen andere lastige dieren met een nachthumeur.

Kortom prima wakker geworden. Alleen wel met ijstengels in plaats van tenen. Het is nog steeds rond het vriespunt in de nacht. Daarmee maakt een ochtendmarcheertocht uiteraard wel korte metten mee. Goed te melden trouwens is dat ik mijn gebruikelijke geklooi met een tent kennelijk ook achterwege kan laten, aangezien deze tent zich prima laat opvouwen en meenemen. Goed, een tent van 225 bij 80 centimer zijn dan toch ook overzichtelijke dimensies.