Zelfs voor de ochtendzon al op in Lieren. Na een douchebeurt rustig aan richting Deventer. Na de regendreiging van gisteren is al het water volledig uit de lucht. Er ligt nog wat mist over de weilanden, een enkele wakkere koe kijk verrast op. Dat is iets waar ik niet snel aan zal wennen, een heel weiland loerende beesten met in hun blik wat ik ook heb mogen ontwaren in enkele mensen als ik over mijn plannen vertel. Maar ja als je alleen een weiland in Klarenbeek gewend ben, dan is een hek het buitenland.

Het weer wordt steeds lekkerder naarmate de dag vordert. Eerst wat fris, dan wat warm. Na Wilp begint het weer wat saaier te worden. Veel grasveld (wederom) en dat heb ik eigenlijk in Nederland zo ondertussen wel gezien. Het kan wel het bindende karakter van het Nederlands landschap worden genoemd. Grasland en boerenbedrijven.

Naast de IJssel doemt op een gegeven moment de Hanzestad op in de zon.

Bij het uitpuffen op de Brink in centrum Deventer ( voor jullie randstadofielen trouwens aanrader! ) ontmoet ik Neilly, een dame die mij vertelt over haar fietstocht van 10000 km door Zuid-Amerika.

Later ontmoet ik mijn gastheer voor de nacht Roel en die neemt me gelijk naar zijn favoriete kroeg, De Heks. Ook een prima aanrader voor een ieder die nog ‘s in Deventer komt ( ook op de Brink trouwens ). Samen met Stefanie, de charmante vrouw v/d host pizza gegeten en daarna rustig aan gaan slapen. Kortom prima dag.