Ik ben uitgenodigd door Juliana in Lintorf, een klein plaatsje vlak bij het al evenmin bekende Bad Essen. Plaatsje is hierbij nog uitermate grootstedelijk uitgedrukt kan ik wel melden. Maar wat het niet aan grootsheid heeft heet het wel aan charisme zo in de heuvels net buiten het bos. En in Volleybalteam dat toevallig op het punt staat te promoveren naar de 1ste divisie bundesliga; een gebeurtenis die voor een 1000-koppig dorp zonder sporthal ook groots genoemd kan worden.

Juliana is zelf trouwens ook een kop, eh, grootser dan ondergetekende en daarbij de kleinste van haar andere broers(!). Het kan kortom niet op. Overigens ook niet de minste globetrotter met woonervaring in Israel en onderweg naar Sri Lanka. Het vooroordeel van mensen in gehuchten gaat ook niet altijd op.

Maar goed, volleybal dus. Bij een groots evenement hoort ook een drukte van jewelste. De sporthal zat aardig vol en het aardige is dat men in punkt-de ook volleybal support met een bierstand en een ‘dretzel’ (pretzel in de rest van de wereld). Dus na het eten dat J. had gemaakt, de rondleiding door het dorp en de omgeving en een bakkie bier kon mijn dag in elk geval niet meer stuk. Zeker niet nadat Lintorf ( je hoort er toch een avondje bij ) ook nog vrij snel van Bonn won (hehe).