De meeste vaste bezoekers ( volgens de vrolijke statistieken stabiel rond de nul! ) weten het al, De Republiek gaat moven. En wel richting Polen via de oudste vervoersmethode: de voet. Regelmatig zal ik naar de aanloop naar het gebeuren berichten over de voorbereidingen.

E11

Naast een flinke dosis training die ik de laatste maanden gepoogd heb te ondernemen is er nog een andere aardige uitdaging: waar moet ik precies heen? De E11 heet het geval en de informatie is minder dan summier. Niet in Nederland overigens, want hier valt onder de noemer ‘Marskramerpad‘ genoeg te oefenen. In Duitsland gaat het over in de Toddenweg en daar begint volgens dit verslag zo ongeveer de ellende wel. Kortom dat wordt lekker zoeken! En dat is nog het deel wat zich in een boek heeft weten te vatten. De rest van het stuk en vooral na Duitsland tast ik nog volledig over in het duister… Maar soit, waar een plan is is (hopelijk) een (Europese) weg!