Al eerder meldde ik dat het nieuwe paspoort met biometrische gegevens een domme fout is.? En ik ben gelukkig niet de enige. Op webwereld een interessant artikel :

“Met de gekozen versleutelingstechniek is het mogelijk om uit de digitale informatie de vingerafdruk te reconstrueren. Levensgevaarlijk, aangezien een gestolen database zo de vingers van 16 miljoen Nederlanders op straat legt en het dure systeem in ??n klap onbruikbaar maakt”

“Hierdoor stapt Nederland geluidloos over van biometrische verificatie naar identificatie. Hierdoor wordt feitelijk iedereen als potenti?le verdachte of terrorist bestempeld”

“Opslaghysterie”, noemen ze de wet, en ze kielhalen de Eerste Kamer voor het gebrek aan ruggengraat

Vorige keer meldde ik per abuis dat de deadline juni is maar tot september kan je nog een staatsterreurvrij paspoort halen! En maar hopen dat een minister op vakantie zodanig gecontroleerd wordt dat men tot inkeer komt, maar die hoop is zoals wel vaker waarschijnlijk onterecht