Roemeni? a goedkoop, dus op richting Dortmund city. Een van de meest interessante Ruhrgebied stadjes die je je maar kan voorstellen ( niet dus ). Ik was er vanuit Itali? al eens geweest en toen was het ook al niet veel.

En mijn liftontmaagding! Binnen 3 minuten hadden we op het Fonteinbos een aardige Turkse slager en binnen een minuut of 10 in Den Haagie. Daar ging het geluk de andere kant op. Na een uur of twee benzinedampen gehapt te hebben op de Utrechtsebaan zijn we dus alsnog maar met de trein richting Duitsland gegaan. De ICE is tegenwoordig even duur als de normale trein, dus het schoot wel lekker op.


Dortmund


In Duitsland aangekomen ( 5 uur later dan gepland dat wel ) ging het plan nogmaals de soep in, dit keer in de persoon van het hostel dat waagt 26,50 euro te vragen per persoon per nacht. Dus niet. En wat doe je in Duitsland als je wat uren of een nacht te killen hebt? Juist – richting kroeg. Je mag momenteel in ongeveer de helft van de kroegen nog roken en de helft niet. Selecteren en gaan dus. Bovendien was het lekker warm weer.


Schimmigistan

En zo kwamen we via het centrale plein en wat rondvragen in een uiterst schimmige 24/uurs kroeg bevolkt door de Duitse equivalent van de tokkies. Hoe dubieus precies? Toen men erachter kwam dat we niet bepaald locals waren hebben we een tijd gepraat met een lid van de Bandidos ( Hell’s Angels-achtige club en hebben ook ruzie met elkaar ) en die flashte rustig een vlindermes van een centimeter of 20. Het kan altijd schimmiger, maar het was al heel wat. Mocht u er ooit zijn loop dan even langs de ‘Leeds pub’

Vervolgens om 5:00 uur de eerste bus gepakt richting vliegveld en de oren te resten gelegd ergens achterin bij de stafkantine waar het personeel overigens ook vrolijk over ons heenstapte zonder veel opkijken ‘s-ochtends vroeg. Prima geslapen.