We zijn een dag eerder vertrokken richting Dortmund enerzijds vanwege een poging tot liften en anderzijds omdat de vertrektijd van 12:25 wel vrij op tijd is om via Nederland in een dag te redden. Niet dus, want het vliegtuig had een vertraging van meer dan 3.5 uur. Dus het rustoord Dortmund verlieten wij vervolgens pas om 16:30 om ook weer veel te laat aan te komen in Boekarest.

De Duitse douane checkt weinig maar maakt veel grapjes. Aan de andere kant van het vliegtuig is de Roemeense autoriteit ook de vriendelijkheid zelve. Dat ben ik wel anders gewend! Zeg Schiphol, Sofia, Havana.

Om de verkeerde bus te nemen ( Baneasa in plaats van centrum ). Om vervolgens om 22:30 pas in het hostel te zijn en dus om 23:19 genoten wij het eerste Roemeense bier in fles ( 2.5 liter ).

Boekarest is in het kort: vrij interessant. Een vrijhaven voor parkeerpiraten, zwerfhonden, kabels en algehele ongeregeldheid. Kortom: viva het oostblok! En ook het concept file is hier geperfectioneerd. Op centrale straten loopt het spitsuur van 7:00 – 24:00. Daarna wordt het link want men doet gerust 80+ km/u in de stad en daarbij kan je voetgangers natuurlijk niet gebruiken.

Het is 26 graden en we begrijpen het tumult over Roemeense vrouwen.