Het doel van deze trip was om weer eens wat natuur te zien. Na een aantal jaar jagen van stad naar stad van land naar land om eens niet 13000 kilometer per vakantie te doen maar veel minder. Op instigatie van onze host gaan we lopen bij Piatra Mare – een weinig bekend gebied in de schaduw van de beste skioorden van Roemeni? ( zelfs de oude koninklijke familie zit in de buurt ).

De hele wandeling duurt ongeveer 4 uur omhoog naar 1000+ meter.

Via tricky trappetjes en andere paadjes. Bovenstaande trap was ongeveer 30 meter recht omhoog, had een speling van 20 cm en de rechterkant zat los!

Wederom hebben we enigzins moeite met het tempo maar dat wordt beter na 2 uur. Blijkbaar zit er een grens aan Roemeens vermogen! Behalve dan onze host, die loopt omhoog alsof het een ommetje naar de peukenboer is.

Daarna weer terug richting Brasov. Onze reisgenotes moeten weer terug aangezien het zondag is en wij doen een ommetje en een biertje in de stad. ‘s-Avonds eten we met onze host bij een aangeraden driesterrenrestaurant ( onder het motto: het is wel iets duurder ) . Monsieur Ewout heeft Soep met Brood – kennelijk een Roemeense specialiteit. We betalen per persoon net iets meer dan 5 euro voor eten plus bier.

Dit was de laatste dag Brasov voor ons. Op naar Sighisoara, de beroemde stad