Bad Bentheim. Zo’n plaatsje dat iedereen kent maar nog nooit is geweest. Bent u er wel eens geweest dan loopt u waarschijnlijk tegen pensioen aan, heeft u teveel vrije tijd, wilt u graag naar het buitenland maar te ver is te eng en vind het summon van gezelligheid; braderieen, een kasteel op een bergje, een dagje weg met de familie en ‘s-avonds gezellig een snitzel eten.


Mocht u wel eens in Bad Bentheim zijn geweest maar niet op de omschrijving lijken raden wij bij de Republiek eens een gezellig gang naar de therapeut aan.

Enfin, BB past prima op een ansichtkaart maar verder zou je er niet dood willen opgroeien. Dan wil ik nog wel even een statement maken. Het is echt de aller- maar dan ook allerlaatste keer dat ik mij vervoeg bij een van de etablissementen van de Hi-hostel jugenherberg-jugend. Was het in Italie jaren geleden al niets, nu peinsde men er niet over een simpele Todde ( of Marskramer- afhankelijk van welke kant u op loopt ) onderdak te verlenen. Warum nicht? Nou, ik had geen ‘mittgliedskarte’ en je moet dus kennelijk lid zijn en anders slaft du mar zum strasse meinherr! ( De Stayokay maffia in Nederland vraagt er gewoon een paar euro bovenop, we blijven handelaars ) . De (overigens) alleraardigste dame zei nog met een pijnlijk gezicht dat ‘regel ist regel’. Terwijl dus het hele gebouw (300+ bedden!) leger was dan het gemiddelde huis van een huisjesmelker in Zoetje (let u nog op politiek!). Denkt u daar maar een zekere Duitse leraar bij inderdaad.

Gut. Gelukkig verwees ze me dan weer door na het Hennekens Hof, een hof – waar men overigens prima Nederland sprak – wat weer prima bij Bad Bentheim past. Namelijk een behoorlijk *kuch* authentiek en charmant onderkomen. Waar men overigens ook een uitstekend ontbijt serveert.

Mocht u over een tijdje met pensioen gaan en toch (quote) mee gaan doen met de grijze plaag dan heeft u bij deze alle tips voorhanden.

Het lopen zelf richting Rheine was overigens prima. Veel bos en heuvelachtig dus niet bepaald vervelend. En ik zag nog een hertje door het weiland sjampen, jeumig!