De Telegraaf – de krant van nietszeggend Nederland – meldt vandaag het volgende :

Wie kent ze niet? Collega’s die tijdens ellenlange vergaderingen nietszeggende woorden gebruiken om hun eigen geleuter toch nog interessant te laten klinken. Speel voortaan het spel ‘bullshitbingo’ en het gewauwel is direct afgelopen.

De spelregels zijn simpel. Teken een bingokaart met 5×5 hokjes, vul de vierkantjes met nietszeggende woorden waarvan je verwacht dat ze geroepen worden. Wordt er een ‘bullshitwoord’ gebruikt, dan mag het hokje worden afgevinkt. Wie het eerst de kaart vol of vijf op een rij heeft, roept heel hard ‘bullshit!’ en is winnaar.

bullshitbingo.jpg

Briljant concept naar mijn idee! Kan nog groot worden in de raad denk ik. Ik noem doorpakken, leisure, ‘ik sluit mij aan bij de vorige spreker’. Er zijn er vast wel meer te bedenken, maar daar kom ik eventueel na volgende week maandag wel op terug als we weer een enerverende vergadering hebben doorstaan.

update: Een een dilbert! Van wiki.

dilbert-buzzword.jpg