Er is weer een interessante documentaire! En beter nog hij’s is gratis!. Downloaden doe je op de officiele site

n onze kapitalistische samenleving zijn grote bedrijven oppermachtig. Hun dominantie is niet zonder gevaar: als organen zonder geweten of moraal ? winst is hun enige oogmerk ? hebben ze de wereld al veel schade berokkend. Hoe werken bedrijven? Wat zijn de gevolgen voor mens en natuur als het kapitalistische systeem ongebreideld door kan groeien? Ge?llustreerd met een overvloed aan soms hilarisch, soms schokkend archiefmateriaal neemt THE CORPORATION de kijker mee door de geschiedenis, terwijl prominente ge?nterviewden als Michael Moore, Milton Friedman en Noam Chomsky toekomstvisies trachten te formuleren. Filmmakers Mark Achbar en Jennifer Abbott baseerden hun documentaire op de non-fictiebestseller The Corporation: The Pathological Pursuit of Profit and Power van Joel Bakan. Hun grondige onderzoek is niet alleen bijzonder informatief, maar leidt bovendien tot opvallende, tot nadenken stemmende conclusies.

Trailers