Zoetermeer –
De voortdurende soap over politiekers die in de media willen komen heeft nu ook de platanen bereikt. Waar de plataan op de hoek van de Parkdreef en Tuindreef zich al eerder uitliet over de ‘dreigende vernietiging van het intellectuele karakter van de gemeenteraad’ mengt nu ook de plataan op de Weidedreef zich in de discussie.

Plataan

Plataan Weidedreef: ‘Helaas blijken wij toch in de schaduw van het besluit te staan. Dat gaat je als boom niet in de koude schors zitten. Het college heeft zich voorgenomen deze groeisector bij de wortels aan de pakken. En dat tijdens een crisis. Je wordt niet eens als gelijke gezien tijdens de inspraakprocedure. Vaak wordt je als een nummer behandelt. Er werd zelfs door een niet nader te noemen ambtenaar gesteld dat we ‘komkommerplatanen’ zijn.’

Actiegroep

Enige platanen hebben zich verenigd in een actiegroep ‘Pla-staan’. Onder het motto: ‘Groeien niet snoeien’ eisen zij een nieuw participatietraject. Woordvoerder Plataan: ” We horen van de gemeente dat we onze bladeren overal gooien maar dat hebben we nooit van iemand in de buurt gehoord. Kennelijk wil niemand ons voor de deur, maar we moeten toch ergens heen? Vorig jaar zijn zelfs een aantal van ons zonder reden van straat gehaald. Bovendien gaat iedereen er maar vanuit dat wij zitten te wachten op al die burgers naast ons. We gaan de worteldruk opvoeren tot we resultaat hebben bereikt”, klinkt het strijdvaardig uit de buurt.

Volgens een woordvoerder is de gemeente op de hoogte van de ontwikkelingen maar geeft ‘vanwege het openbare karakter van de discussie’ verder geen commentaar.