Een vrij rustige wandeling door de Hoog Buurloose Heide en vervolgens richting het bekende Beekbergen, net onder Apeldoorn. De lucht ziet er vandaag dreigend uit en het vervolgen op een lange serie buien in de hele week ervoor. De route gaat verder door Hoenderloo en veel bos.

Gelukkig blijft vandaag de meeste regen gespaard. Sterker nog, bijna op het moment dat ik langs een handige schuilplek loop in Beekbergen breken de wolken even flink door. Maar -haha-, ongetekende blijft zo goed als droog.

Aangezien pasen kennelijk een slecht moment is om ergens een bank te zoeken bij iemand beland ik op een mini-camping bij de boer in Lieren, de Roseboom waar een uitermate vriendelijk stel mij begroet met koffie en cake. Prima voor de vermoeide wandelaar.

De overnachtingsplek is een zogenaamde trekkershut of zoals de uitbater het noemt ‘ een pipo-de-clown-wagon’ . Overigens is Lieren bekend als halte van de Veluwse Stoommaatschappij. Naar ik mij heb laten vertellen het grootste nog functionerende stoomnetwerk van Europa is.

Op stoom of niet, een winkel bestaat niet en er is welgeteld een restaurant die alleen een fijne combinatie van vlezige gerechten serveert. Lieren telt overigens wel 39 punten voor wireless internet die bijna allemaal beschermd zijn en degene die dat niet zijn niet van plan zijn mijn mobje toegang te verlenen tot het www. De twitterverslaving is er in elk geval nog lang niet uit, zo blijkt.

Afstand: 22 km