Ik moest bij deze poster denken aan de uitspraak van Jochem den Dulk (LZ) op de vraag: “Wat verwacht u van de verkiezingscampagnes?”. Zijn antwoord was heel scherp:

Veel loze beloftes

Zo ook in dit geval. Belasting betalen is niet populair en verspilling moet worden aangepakt. Dat is zo’n open deur dat het bijna geen ’selling point’ is. Kennelijk is de VVD daar erg bedreven in aanpak van verspilling.

Of dat zo is is een andere discussie. De VVD heeft consequent tegen elk bezuinigingsvoorstel van de SP gestemd.

De VVD is niet voor het beperking van buitenlandse reizen, bijdrages aan onzinnige programma’s als de WFIA, tegen het bezuinigen op zichzelf – de raad en tegen het digitaal verspreiden van (alle) raadsstukken zodat elk raadslid nu elke week twee kilo papier door de brievenbus krijgt.

De VVD is dan wel weer voor het spekken van bedrijven? zoals bij Dutch Water Dreams toen het in problemen kwam. En voor het geflopte Second-Life, zelfpromotie door middel van citymarketing en ‘stadhuissoaps‘ (Als u dat laatste heeft gezien graag hieronder reageren! )

Ook vergeet de VVD te vertellen dat enige verspilling van gemeentelijk geld ook onder de verantwoordelijkheid van twee VVD-wethouders is gebeurd.

Als goed financieel beleid u lief is zou ik vooral mijn stem niet aan de VVD ‘verspillen’.