Onze collega’s in de provincie maken zich ook regelmatig druk over het openbaar vervoer in onze provincie. De provincie is verantwoordelijk voor al het streekvervoer. In Zoetermeer bijvoorbeeld de bussen naar Leiden en Alphen aan den Rijn. Ook daar blijken de kosten toe te nemen en de reizigers af te nemen. Slecht in een tijd waar de overheid constant brult meer mensen aan het openbaar vervoer te willen bieden.

De provincie heeft helaas niet onderzocht hoe dat in Haaglanden zit. De reden is simpel: het nietgekozen zelfverzonnen orgaan ’stadsgewest’ bepaald hier de tarieven. Zelf doen we ook een quickscan naar de kosten in de stad om erachter te komen hoe het hier zit. Reist u ook met de OV-Chipkaart in en rond Zoetermeer? Geeft dan de haltes en de kosten even aan ons door! Die kunnen we goed gebruiken!

Het rapport van de statenfractie is hier te lezen