Afgelopen zaterdag waren we bij het SP-congres over de toekomst van onze partij. Natuurlijk stond het congres ook in het teken van de naderende gemeenteraadsverkiezingen. In de toekomst blijft de SP betrokken in de buurten.? De strijd voor fatsoenlijke publieke voorzieningen – het land is van ons allemaal – blijft daarbij zeer belangrijk. Voor beroepseer in de zorg, het onderwijs, bij de politie en andere maatschappelijke beroepen en tegen verdere bureaucratisering en vermarkting van de diensten!


Ruime vertegenwoordiging van afdeling Zoetermeer op het congres. Lijsttrekker Daniel Westhoek houdt trots het SP-Zoetermeer bord vast!

Daniel Westhoek had namens de afdeling Zoetermeer enkele bijdrages. De oproep om bij acties kritisch te kijken wat het oplevert viel op goede bodem. Ook andere afdelingen hadden oproepen en diverse moties ingediend om de partij scherp te houden.

Uiteindelijk is het congresstuk met een grote meerderheid aangenomen en werd de dag feestelijk afgerond met het gemeenteraadslied van Bob Fosko: Jij, Ik,? Wij SP!? Bij het drankje na viel het mij vooral op hoe eensgezind en enthousiast iedereen is om samen te bouwen aan een beter land en de wederopbouw na de puinhopen die de regeringen Balkenende en 30 jaar neoliberaal beleid hebben achtergelaten. Leuk om alle SP-collega’s uit het land, de Tweede-Kamer weer eens te zien en spreken!

Bekijk de openingsfilm van het congres :

Klik hier om de embedded video te bekijken.