Aan het einde van vorig jaar barstte de discussie los rond koopzondagen. Die moesten er komen in deze duidelijk toeristische stad ( volgens de wethouder ). Dat veel mensen, en vrijwel alle winkeliers niet zaten te wachten op koopzondagen werd daarbij handig genoeg even vergeten. Het visitekaartje van Zoetermeer gaat altijd voor belangen van inwoners en ondernemers, zoveel is ondertussen wel duidelijk.

Als voorschot gingen een aantal winkels direct op zondag open. Dat is feitelijk illegaal, maar de wethouder koos voor ‘gedogen’.

In antwoord op onze schriftelijke vragen over deze openstelling antwoordde het college dat het snel ging handhaven als winkels zich niet aan de openingstijden houden. Niets is minder waar.? Op dit moment zijn diverse supermarkten in de stad nog altijd iedere zondag open. Kennelijk heeft de gemeente naast milieuvergunningen ook moeite met de openingstijden…