Vorige week ging het in commissie Ruimte bij het onderwerp Geluid- en luchtkwaliteit voornamelijk over de overlast die verkeer in toenemende mate veroorzaak. De problemen zijn niet nieuw.? Bewoners op de Europalaan en Lissenvaart klagen al langer over overlast. Ook in Driemanspolder zorgt de A12 voor veel geluid.? Voor mij nieuw was wel een aantal bewoners aan de Meerzichtlaan ( mijn overburen overigens ) die ook een inspraak gaven.

De grote vraag is wat er aan te doen valt. Met geluidsschermen en het isoleren van woningen is maar zoveel te bereiken. Moeten we stellen dat Zoetermeer een grote stad begint te worden en minder rust onvermijdelijk is bij meer inwoners? Of moeten we juist strengere maatregelen nemen tegen autoverkeer, wat andere mensen waarschijnlijk weer vervelend vinden?

Wat zijn goede oplossingen om zoveel mogelijk mensen tevreden te stellen?? Waar liggen de grenzen?