Goed, maar weer eens een stukje over privacy. Onze mooie overheid wil steeds meer vastleggen van ons. En als je niets te verbergen hebt… We kennen het riedeltje. Zo niet deze week! Een aantal mooie voorbeelden kwamen langs die duidelijk tonen dat -verbergen of niet- alles vastleggen niet zo wenselijk hoeft te zijn.

Bekende mensen spammen? GPD maakte dat deze week wel erg simpel door hun netwerk bloot te geven via de google index. Helaas allemaal duffe BN-ers en geen Katja Herbers. Je kan niet alles hebben.

Voorbeeld 2, Autoweek.nl lekt 46.000 persoonlijke emailadressen. De tweede uitgeverij-fuck-up van de week.

En tot slot. Hyves – wie zit er niet op – blundert door niet-publieke gegevens te geven aan een marketingbureau notabene ingehuurd door uberstormfuhrer Ballin om mensen op de hoogte te stellen van gegevensmisbruik!

Kortom de overheid die ons moet beschermen tegen allerlei criminaliteit wil steeds meer van ons weten, heeft geen idee hoe informatieveiligheid werkt. Op naar de politiestaat die gegarandeerd zo lek als een zeef is!