Maandag wordt er een besluit genomen om het Van Tuyllsportpark om te vormen tot het Kwadrant-leisurepark. Hierbij wordt er door de gemeente gekozen voor het belang van grote initiatiefnemers.

Wat vergeten wordt zijn de huidige gebruikers. Opvallend genoeg weet vrijwel niemand van de grootschalige plannen, althans niet via de gemeente.

keerpunt_dwd

Wat ook vergeten is is de discussie uit 2005 over de vestiging van Dutch Water Dreams. Toen is namelijk beloofd dat de toenmalige trimbaan en rondje park mogelijk zou blijven met volledige groencompensatie.? Dat die beloftes flinterdun zijn blijkt uit de situatie nu. Meer grijs dan groen is er gekomen.? Een blik op de toekomst aangezien dezelfde beloftes nu ook gemaakt worden. Namelijk het groen houden van het park als er 80.000 m2 gebouw bij komt.

vt_bomen

vt_jjmusic

Gisteren even bijgepraat met de eigenaar van JJ’s Music House, die in het park tegenwoordig broodnodige oefenruimtes heeft.? Hij moet in 2012 weg, de tuinvereniging moet weg, de tennisvereniging gaat weg.? Kleinschalige functies worden in de marges van de stad gerommeld. Voor toekomstige iniatieven is geen ruimte meer. Maar we hebben straks w?l toeloop uit het hele land voor het leisurepark.

Voor wie besturen we nou vraag ik me wel eens af.