Wat leven we toch in een ‘grappig’  land af en toe. Miljoenen zijn er gestoken in een halfbakken oplossing om juist zwartrijders tegen te gaan en het OV makkelijker toegankelijk te maken. nu.nl :  Fraude in bus en tram makkelijker

Controleurs kunnen weliswaar met apparatuur nagaan of voor de rit is betaald, maar zij worden juist wegbezuinigd om de invoering van de ov-chipkaart te kunnen betalen.

Dus afgezien dat het zwartrijden niet tegen gaat, het onduidelijker is geworden en het voor bezoekers het volstrekt onbegrijplijk is geworden ( lijkt wel op de strippenkaart! ) is de OV-chip toch een duidelijke vooruitgang!

Het lijkt wel een beetje op de situatie Zoetermeer. Als je niets van automatisering of ICT begrijpt ga er dan ook geen beleid mee maken – dat schiet namelijk helemaal niet op.  Ik ga gezien ik amper een spijker in de muur krijg toch ook geen bouwkundige rapporten opstellen hoe je moet bouwen? Laat dat aan de professionals over of verzin wat anders! Automatiseren om het automatiseren lost niets op, dat blijkt maar weer eens.