Het AD meldt dat TON ( die van Verdonk ) mee gaat doen aan de raadsverkiezingen volgend jaar.  Met meer aandacht voor veiligheid, leefbaarheid maar met minder ambtenaren. Dat is taal die we ook regelmatig horen van Nawijn en de VVD. Kennelijk is er op rechts nog genoeg ruimte om elkaar de tent uit te vechten.

Maar hoe reeel is het? De SP vraagt constant aandacht voor zorg en leefbaarheid. Zonder concrete voorstellen zijn dat eigenlijk holle frasen. Ook is het maar de vraag hoe je meer gaat doen met minder mensen? Nu al besteed Zoetermeer het ( te hoge overigens – is de SP als eerste over begonnen in voorgaande jaren ) 16 miljoen euro aan inhuur externen omdat er teveel werk is of vacatures open blijven staan. Landelijk is er nu gelukkig ook aandacht voor.

Ik ben benieuwd wat voor antwoord ze hebben op de crisis. Want net als Wilders is het een partijen die volledig en zonder kritiek voor neoliberale marktwerking, privatisering en de grote bedrijven kiest. En daar hebben we nou juist de crisis aan te danken! Ik kies liever voor de menselijke maat op kleine schaal dan het hoofd te laten hangen naar de pakken met hoge bonussen ( die overigens Verdonk’s ‘beweging’ betalen – dan weet je het wel ) .

Mijn hoop voor volgend jaar is in elk geval dat mensen in hoge mate kijken naar wat er de afgelopen 4 jaar is gebeurd en welke partijen hebben gevochten voor het belang van de mensen dan te luisteren naar overmoedige retoriek zonder inhoud.