WFIA ( West-Holland Foreign Investment Agency – lobbyclub om internationale bedrijven naar de regio te halen ) blijft ernstig tekort schieten. De bijdrage van Zoetermeer is ongeveer 90.000 euro. Daarvoor is er in 2008 succesvol ( tamtam ) 1 bedrijf met 1 arbeidsplaats binnengehaald volgens het jaarverslag van de gemeente.

We hebben daar al eerder over gesproken.  Hoe lang gaan we nog door met dit nutteloze project? En kunnen we niet veel beter de lokale ondernemers stimuleren? Bovendien kan je voor het bedrag veel meer mensen aan het werk helpen.  De raad zou te klein zijn als dat het bedrag was geweest per arbeidsplaats voor bv ID-banen of participatiebanen. Het is zelfs goedkoper om het weg te geven aan een paar mensen, het is immers een paar keer jaarsalaris.  Help je meer mee.

Bovendien lag grote zus NFIA deze week onder vuur nu Nederland een belastingparadijs blijkt voor internationale bedrijven.  Indirect betalen belastingbetalers wereldwijd zo deze internationale concurrentie. En wie de lachende derden zijn zijn bekend.