Nawijn ziet de verkiezingen al aankomen. Gisteren in de raadsvergadering liep een verzoek tot een interpellatiedebat uit op een populistische confrontatie tussen Nawijn en de rest van de raad.

Een interpellatiedebat is een van de zwaarste middelen die een politicus heeft om spoedeisende en belangrijke vragen te stellen in de raad. Nawijn wilde dat doen omtrent de beantwoording van de vragen over Snackbar de Mazzel die van de huidige plek gaat verdwijnen.

Nu klaagde ik recentelijk ook al over het niveau van beantwoording soms, hier is toch een net antwoord gegeven. Bovendien kan altijd in de commissie extra gesproken worden over het onderwerp.  Nawijn weigerde om dat – veel handigere – voorstel te accepteren en begon te schreeuwen over verkiezingen, afrekenen en het monddood maken van de minderheid. Dat kan ik alleen maar zien als een zwaktebod en een opmars naar een campagne vol met verdachtmakingen en onwaarheden. Treurig om te zien hoe ervaren politici niet op de inhoud spelen, maar kennelijk is alles geoorloofd in de strijd om stemmen.

Wat er gebeurd is ook te zien op onderstaande video, oordeel zelf:

Klik hier om de embedded video te bekijken.