Het is niet mijn gewoonte om op deze plek te zeuren over bestuurlijke bijkomstigheden,  maar het begint echt de spuigaten uit te lopen. Wat is de informatievoorziening de laatste tijd toch slecht!

We hebben een ‘termijnagenda’ waarin voor een periode staat wanneer wat besproken wordt. Handig als je aan een onderwerp wat meer wil doen en daarvoor ook langer de tijd hebben. Een week kan namelijk erg kort zijn als je met meerdere mensen in de stad wilt spreken.

Uit de notulen en agenda voor aankomende commissie. Leest u even mee?

Niet aangeleverde stukken derde kwartaal:  De SP mist het stuk over Buytenpark op de termijnagenda. Wethouder Emmens antwoordt dat hij niet kan beloven dat het stuk nog in het 2e of 3e kwartaal wordt aangeleverd.

En even verderop lezen we in de termijnagenda: Visie Buytenpark, 22 juli 2009.

Hoe moet ik dat zien? Geen idee, want het kan beide kanten op. Dus wordt het nogmaals vragen in de commissie wanneer het nou komt. Kleine ergenis wellicht, maar niet als het zo met vrijwel alle stukken gaat. Dan kan je je werk als raadslid moeilijk doen. En op de site is het ook niet bijgewerkt.

Tweede voorbeeld. Iemand had een opmerking over het kunststofophaalproject. Ik kon mij herinneren dat ik daar iets over gelezen heb recentelijk. Het stond niet tussen de persberichten. Dus ik dacht: wellicht in Zoetermeer magazine. Maar dat is al 2 jaar niet bijgewerkt! En waar vindt een burger het jaarverslag 2008? Hierzo, maar alleen een samenvatting.

Kortom het kan nog een stuk beter met de informatie, ik heb mijn hart weer even gelucht en dus: prettig weekend.