Opvallend stuk in het AD vandaag. De PvdA vindt het belachelijk dat de kilometers tussen Zoetermeer en Den Haag duurder zijn als gevolg van een beslissing van het stadsgewest. En terecht overigens, dat kunnen we helemaal ondersteunen. De SP vindt toch al dat het OV moet concurreren met de auto en dus een stuk goedkoper moet.

Maar er is meer aan de hand:

PvdA-gemeenteraadslid Werner Kasten: ?Het besluit is dus al genomen en we worden achteraf geïnformeerd. Onze Zoetermeerse belangen zijn niet goed verdedigd in Haaglanden.??

Dat is inderdaad een gevolg van onze deelname aan het stadsgewest. Ik heb op een blauwe maandag in het niet democratisch gekozen algemeen bestuur gezeten en eerlijk gezegd ook zelden zo’n a-democratische boel gezien.

Normaal gaat de provincie over het OV, maar hier doet het stadsgewest vrijwel alle provinciale taken. Groot verschil is dat we voor de provincie naar de stembus kunnen!

Ik hoop dat de PvdA binnen de gelederen ook deze analyse eens gaat overdenken. De SP is al veel langer tegen stadsgewesten, precies om deze reden. Met de PvdA – zowel lokaal als landelijk – zouden we een stuk sterker staan natuurlijk!