Ik ben zojuist even bij de informatie-avond in de Veur over de nieuwe woningen achter de Tweede-Stationsstraat ( naast de Rabobank ) die ERA-bouw is van plan te bouwen.

Men had heel slim alles buiten gezet zodat met een heerlijk avondzonnetje iedereen op de hoogte werden gebracht. De betrokken bewoners hebben in elk geval geen problemen met het plan maar hadden wel veel vragen over de ligging, parkeerproblemen en andere practische zaken. Wat wel overigens een belangrijk punt is de geluidswal die niet helemaal afdekkend is. Dat is iets waar wij op zullen letten en aandacht voor vragen, maar eigenlijk ga ik er van uit dat men dat zelf ook al bedacht heeft ( uitgaande van de antwoorden die o.a. ERA zelf gaf ).

Een aantal gaven aan dat Rabobank medewerkers bij hun in de straat parkeren en dat dat wel erg druk kan worden. Met zo’n signaal kan ik natuurlijk gelijk naar de wethouder stappen om dat aan te kaarten.

Hier lijkt de inspraak in elk geval prima te lopen. Een mooi voorbeeld van hoe een gematigd plan ook zonder allerlei drama’s gerealiseerd kan worden!