Goed nieuws voor de bewoners van Oosterheem: het winkelcentrum gaat er -eindelijk- komen. Natuurlijk wel erg laat, aangezien het er al een jaar of wat had moeten staan.

Het probleem was gesteggel met de projectontwikkelaars over de woningen die boven het winkelcentrum moesten komen. Toen kwam er vraaguitval naar appartementen in de dure sector en de crisis en voila het probleem kon toch op een andere manier worden opgelost.

Woningbouwcorporatie De Goede Woning gaat nu woningen bouwen die ‘onrendabel’ zijn in het kader van hun sociale taken. De gemeente neemt genoegen met een lagere grondprijs. Dat zijn kennelijk de voorwaarden waar niet bouwen voor winsten maar bouwen naar behoefte uit voort kan komen.

Ik wens het college in elk geval nog veel meer van dit soort wijsheden totdat ook deze manier evenveel kansen op de markt hebben! En natuurlijk dat deze wijk zsm een goed en mooi winkelcentrum hebben.