Het zal een ieder die zich niet dagelijks bezighoudt met politieke beslommeringen vast ontgaan vooralsnog, maar de verkiezingen komen er weer aan.

Op 4 juni 2009 stemt Nederland voor het Europese parlement. In de afdeling zijn de voorbereidingen al een tijdje in volle gang. Niet alleen hebben we het  programma besproken en daar ons commentaar over gegeven maar natuurlijk moet er ook campagne worden gevoerd. Dat is natuurlijk een van de leukere dingen en zoals bekend van ons zullen we ook deze keer weer origineel uit de hoek komen!

Er staan ook nog andere verkiezingen op stapel waar weinig mensen wat van merken: de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Ook hier geld: programma, campagnes en natuurlijk de juiste mensen selecteren om ons werk hier in de afdeling, op straat met de mensen en in de raad voort te zetten.

Het begint echter dus ook de tijd te worden van promotie. Menig fractie roert zich al en het komende jaar zal iedereen op zijn tenen lopen om straks de felbegeerde voorkeur te hebben bij de mensen die het rode potlood (de stemmachines zijn eruit!)  hanteren. Mijn voorlopige advies: kijk in juni en volgend jaar naar wat een partij de hele periode heeft gedaan, wat ze hebben gestemd en waar ze mee bezig zijn geweest.  Krijg je een veel beter beeld!

Deze stek zal er ongetwijfeld regelmatig van vers nieuws worden voorzien. En voor een ieder die de SP een warm hart toe draagt:  kom vooral meedoen!