Vandaag zijn Ewout en ik gaan kijken op het Morapad waar de laatste tijd wat commotie is over de mogelijke nieuwe plek van een nieuw jeugdhonk voor de jongeren in Rokkeveen. In het laatste najaarsdebat is een voorstel aangenomen ( na signalen ) om een nieuw jeugdhonk in deze buurt te maken aangezien de enige andere (in de grote wijk Rokkeveen) de Spot bij de Veur is.

We hebben een tijd met een bewoner gepraat die toevallig langs kwam. Veel bewoners vinden het niet erg dat er iets voor de jongeren komt maar hebbben bezwaren dat het vlak langs een aantal huizen komt en vrezen geluidsoverlast.  Bovendien moet de kinderopvang dan verhuizen en voor veel mensen betekent dat dat ze met de kinderen verder moeten. Bovendien is de situatie uitermate geschikt (speelplaats, groot park) voor kleine kinderen.

In elk geval zijn we helemaal op de hoogte en kijken we de discussie nog even aan. We hopen in elk geval dat het college en de omwonenden eruit kunnen komen met aanvullende maatregelen, afspraken of wellicht wel een andere locatie.  Verderop in het park staat nog een JOP die wat ons betreft in elk geval zo vervangen mag worden: