Afgelopen week ben ik te gast geweest op een bijeenkomst in Berkel en Rodenrijs ( tegenwoordig Lansingerland ) over verkeersveiligheid. Aangezien Lansingerland (nog) geen eigen werkgroep heeft valt de gemeente onder de SP-afdeling Zoetermeer.

Vooral op de doorgaande wegen in de nieuwe Goudengriffelbuurt laat dat te wensen over, aldus enkele bewoners. Het gaat hier bijvoorbeeld om de Oudelandselaan waar hard wordt gereden en kruisingen onoverzichtelijk zijn. Bovendien is de wijk nog lang niet klaar. Er bestaan zorgen over de verkeerslast naar het nieuwe station Berkel Westpolder en de parkeerdruk in de buurt.

Vooralsnog geeft de wethouder niet thuis. Het is echter wél nodig dat zo snel mogelijk gesprekken worden opgestart tussen het college, de bewoners en de politiek. Dat schijnt momenteel geen gewoonte te zijn. En natuurlijk moeten de vervelende situaties zo snel mogelijk opgelost worden met goede participatie van de mensen zélf . In Zoetermeer heeft dat ook een tijd geduurd, maar als je zo eens over de gemeentegrens kijkt zie je dat we hier toch vrij goed op weg zijn.

Als SP-Zoetermeer houden we de klachten in elk geval in de gaten, maar het is natuurlijk moeilijk om op afstand problemen op te lossen..