In deze hectische week van het najaarsdebat en algehele drukte is er ook nog plaats voor grappig nieuws. Zo werd bekend dat niemand minder dan Frans Bromet de voorgestelde ‘stadhuissoap‘ mag gaan maken.

Wij waren niet bepaald fan van het hele project ( wat hebben mensen aan wat tv op de lokale zender voor een hoop geld immers? ) maar dit is wel een hele bijzondere wending.

Bromet met zijn typerende nasale stemgeluid en droge commentaar, werd bekend met televisieprogramma’s als Buren en De Verbouwing. „Zijn kracht is dat hij de geïnterviewde mensen in hun waarde laat,’’ licht een woordvoerder van de gemeente Zoetermeer de keuze voor Bromet toe. (AD)

Ik vraag mij af of deze woordvoerder ook op de hoogte is van programma’s zoals ‘Alle stemmen gelden, democratie in Enkhuizen’ en het nooit uitgezonden 7 dagen.

In de waarde laten, dat klopt inderdaad wel. Alhoewel de kijker niet zelden een gevoel van verbijstering overhoudt aan de reacties van veel mensen. ‘Alle stemmen gelden’ is een behoorlijk sarcastische en ironische serie waar het lokaal bestuur er gekleurd – en niet altijd even positief –  op staat. In 7 dagen jaagt Bromet in evenveel dagen alle partijen in de Tweede-Kamer op de kast vlak voor de verkiezingen.

Het is nog even afwachten hoe men hier zich door de onderkoelde Bromet heen gaat slaan. Wellicht eindigt het hele project nog in een heuse soap!

Overigens is er een retroperspectief van Bromet te zien op de IDFA vanaf 20 november!