Woensdag diende voor de commissie Ruimte de hoorzitting Bestemmingsplan Seghwaert. Er waren een aantal insprekers die het er duidelijk niet mee eens waren. Maar ook veel mensen hebben ‘zienswijzes’ ingediend bij het bestemmingsplan die geen enthousiasme uitstralen.

Voor de commissie was de reactie van het college hierop een behoorlijke eye-opener. Er is veel te veel mis gegaan bij deze procedure. Onduidelijke, slechte kaarten, weinig communicatie, veel tijdsdruk en een inspraakprocedure aan de vooravond van de zomervakantie ( iets waar de PvdA gister – aansluitend bij ons – ook veel kritiek op had ). Mensen voelen zich dan weinig serieus genomen.

Het is in elk geval duidelijk dat we de toekomende tijd veel beter moeten opletten op bestemmingsplanprocedures. De complexiteit zorgt er voor dat het nog wel eens een ondergeschoven kindje is in vergaderingen. Onterecht. Hier zijn wat steken gevallen die we weer recht moeten gaan breien. We gaan aan de slag in elk geval.