Emmens vindt niets doen in het Buytenpark geen optie. „Natuurgebieden moeten toegankelijk zijn en beleefd worden. Als natuurclubs zeggen ’hou het rustig’, dan hebben we een park voor drie of vier mensen. Neem het Van Tuyllpark. Eerst kwam er niemand, maar sinds de komst van Dutch Water Dreams lopen er veel meer mensen doorheen.’’

AD: Natuur versterken in park

De titel van dit weblog is in elk geval het eerste wat ik dacht bij bovenstaande zin. In het van Tuyllpark komt een enorm ‘leisure’-gebied met meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Bovendien is het grootste deel van het park nu al omgetoverd tot een groot autopark. Dat zal zeker niet minder worden.

Het Buytenpark is nu juist een rustige plek waar men weer even bij kan komen. Er maken veel mensen gebruik van dat park. Drie of vier mensen vind ik echt een groffe onderschatting. Ik heb tientallen reacties gehad van mensen en veel mensen zijn ook naar de natuurverenigen e.d. gestapt. Het park leeft dus vele malen meer dan andere onderwerpen in de stad waar je minder mensen over hoort.

Ik heb het nieuwe voorstel nog niet gezien maar mijn voorbarige indruk is dat er wordt gewerkt met de welbekende kaasschaafvariant. Minder van alles, maar toch duidelijk op weg naar minder park.