Toen ik daarnet langs de kantoren in Rokkeveen reed viel mij een bord op langs de weg wat melding maakte van ‘Nowy Swiat’ -wat Pools is voor ‘nieuwe wereld’-. Tevens een bekende straat in Warschau.

Zijn de mooie engelse termen voor projectontwikkeling dan eindelijk op? Of probeert men zich alvast op te maken voor een grotere aanwezigheid Polen?

Nazoek leert dat het een afkomstig is van Nowy Swiat Property Management BV / Development BV. Een naam met een hoge buzzword dichtheid, maar wel in twee talen. En kennelijk werkt het, want tussen de ‘ouderwetse’ nederlandse namen en natuurlijk de engelse namen van de snelle jongens valt het op.

Ben benieuwd wat de volgende stap gaat zijn. Wat is eigenlijk betaalbaar wonen ( of gevulde kantoren)  in het Pools? Een blik op de huizenmarkt in Krakow leert dat het best wel eens een net zo’n zeldzaam fenomeen kan zijn. Alleen zijn ze daar wel veel sneller in het neerstampen van fantasieloze kantoorgebouwen ( centrum Warschau bijvoorbeeld ).