Het AD vandaag kopt dat de gemeente door gaat met Second Life. Dat had ik eerder uit memo’s inderdaad ook al begrepen. Het leek me evenwel niet de moeite om er nog eens op door te gaan zagen. Op sommige punten is het college horende blind en ziende doof. Je kan dan nog wel een blik argumenten open trekken hoe Second Life niet gaat werken en nooit zal doen, maar dat is verspilde moeite.

,,Deskundigen zijn het er wel over eens dat de virtuele wereld uiteindelijk belangrijk wordt. Het zou een beetje zonde zijn om er nu mee te stoppen en dan later alles weer te moeten opbouwen.’’ 

Ik vraag me af welke ‘deskundige’ zoiets zal stellen. Dat virtuele wereld misschien – ooit – eens belangrijk zullen worden, dat zal wel. Maar deze zin loopt als de beroemde  uitdrukking met klok en klepel.

Als je het mij vraagt zijn ‘community’s’ eerder de toekomst. Simpel te bereiken, veel mensen, bijna virale werking. Waarom doet de gemeente moeite om anderhalve speler te bereiken bij het een en laat het de 5634 leden van – ik noem maar wat – de Zoetermeer hyves links liggen?