wfia.jpgHet West Holland Foreign Investment Agency (WFIA) was eerder in het nieuws vanwege de minimale prestaties van deze club (zie bv dit bericht ). Toen is verbetering beloofd en die lijkt nu gekomen:

In 2007 heeft de WFIA in totaal 34 nieuwe buitenlandse bedrijven weten aan te trekken in de regio van de Kamer van Koophandel Den Haag. In totaal zorgden deze bedrijven bij de start voor 103 arbeidsplaatsen en is de verwachting dat na drie jaar een doorgroei naar 463 arbeidsplaatsen een feit is. […]

Van de genoemde 34 bedrijven hebben 4 bedrijven (2 uit China, 1 uit India en 1 uit Canada) gekozen voor Zoetermeer. Daarmee gaat het in totaal om 23 arbeidsplaatsen bij de start, en een verwachte doorgroei tot 118 arbeidsplaatsen na 3 jaar. Daarmee scoort Zoetermeer bovengemiddeld.

Persbericht gemeente

WFIA kost de gemeente jaarlijks ongeveer 90.000 euro. Bij positief uitgaan van 118 arbeidsplaatsen  is dat iets meer dan 760 euro per plaats subsidie. We zullen bij de rapportage afwegen of dat kosten-effectief genoeg is.