huisjes_monopoly.jpgDe fractie van de SP in de provinciale staten heeft sinds een aantal jaren een eigen woonvisie. En het was weer tijd om die te actualiseren.  Daarbij leek het de fractie een goed idee om ook alle SP-vertegenwoordigers uit de afdelingen te vragen om mee te discussieren.

Dat hebben we vanavond dus gedaan. Er is een enorm verschil in problemen met woningbouw in alle steden – Rotterdam is immers niet met Zoetermeer te vergelijken qua problematiek – maar opvallend genoeg is overal de conclusie dat er niet naar behoefte gebouwd wordt. Er is een enorm tekort aan sociale, betaalbare woningen terwijl duurdere woningen helemaal niet zo in trek zijn.

Voer genoeg om in de toekomst op alle lagen te pleiten voor betere aansluiting tussen behoefte en praktijk. Hier gaan we tijdens het reces in elk geval ook broeden op nieuwe voorstellen, we hebben de afgelopen jaren al veel voorgesteld. Op dit punt geld dus in elk geval: U hoort nog van ons!