Vandaag is er een motie van ons aangenomen over verlichting van reclameobjecten e.d. De meerderheid van de raad was het met ons eens dat het een goed idee is om verlichting ’s nachts als er bijna geen kip meer op straat is gewoon uit te schakelen.

Dat levert twee voordelen op. Allereerst is er natuurlijk beparing van nutteloos gebruikte electriciteit en daarmee natuurlijk weer een goede stap richting een echt duurzame stad!

Een tweede voordeel zit hem in het principe van de nacht teruggeven. De overheid probeert al enige tijd de overlast van de kasverlichting te beperken (de bekende oranje gloed over de horizon waar alle sterren bij verbleken). Door het niet aanzetten van de verlichting waar dat niet nodig is maak je die nacht alweer een beetje natuurlijker.

En daarnaast hebben we opgeroepen om de verlichting-oude-stijl zoveel mogelijk te gaan vervangen door energiezuinige LED-verlichting dat ondertussen ook betaalbaar en uitvoerbaar is.