Mooie blogger ben ik. Kondig ik een heuse conferentie aan, blog ik niet eens wat de resultaten waren van de avond. En misschien is dat ook gelijk de reden. Als ik over de avond laaiend enthousiast was geweest had ik wellicht gelijk een heel bericht hier getikt.

Hoe was het wel? Gelukkig waren er nog wel wat mensen op afgekomen, maar ook veel binnen het gebruikelijke wereldje van politiek – verenigingen – actievelingen etc. Er werden wel wat discussies aangezet, maar vooral over het hier en nu en zeker niet over 2030.

Dat is wellicht ook wat teveel gevraagd van mensen, immers de belevingswereld is ook nu. Maar echt inspirerend en echt informatief wou het allemaal niet worden. Jammer dat in een stad van meer dan 120.000 inwoners een Boerderij amper vol te krijgen is.  Hoe dan naar ‘de burger’ moppert menig raadslid dan ook. Het is niet alleen de schuld van de politiek die niet luistert, maar ook van de burger die overal roept behalve waar er ruimte voor wordt gegeven ( spreekrecht, burgerinitiatiefrecht, referendumrecht, inspraakavonden, participatieavonden, wijkpost etc ). Wie het weet mag roepen, graag zelfs!

De stadsvisie blijft zoals die is. Een leuke oefening in het filosoferen in combinatie met een samenvatting van alle grote bouwprojecten de komende jaren, maar wel erg optimistisch ( c.q. amper haalbaar ).  En wat de toekomst betreft? De tijd zal het wel leren.