Overmorgen is er een stadsconferentie rond de stadsvisie 2030.  Het is de bedoeling dat ‘de politiek’ in de debat gaat over allerlei onderwerpen hoe Zoetermeer er tegen die tijd uit moet zien. U ( als bezoeker? ) mag dan ook uw mening geven en stemmen welke kant het allemaal op moet.  Voor de SP zal ik plaats nemen in het panel.

Qua visie zelf is het natuurlijk een leuke gedachte-oefening, maar ik sta nogal kritisch tegenover de haalbaarheid. Over een aantal jaar kunnen allerlei inzichten alweer heel anders liggen. Voor de hoeveelheid tijd die er in gestoken wordt vraag ik mij dus af wat de opbrengsten zullen zijn.

Anderszijds is het misschien lovend dat de politiek eens verder kijkt dan de volgende verkiezingen, een verwijt dat soms gemaakt wordt.

Ik ben eigenlijk meer benieuwd hoe de gemiddelde inwoner na denkt over de toekomst, maar ik vrees dat ik die donderdag niet veel ga zien. Hopelijk heb ik het mis : donderdag 15 mei, 19:00 uur, Boerderij. Komt allen!