Vandaag stond een groot deel van de commissie in het teken van de Vijverhoek. Een onderwerp dat ook hier vaker terugkomt.

Na insprekers, een presentatie en een discussie die bijna twee uur duurde was de conclusie dat de gemeente en de belanghebbenden ( bewoners, winkeliers van de kleinere winkels en Hoogvliet ) het niet zozeer met elkaar oneens waren, maar dat de communicatie aan het eind toch verkeerd is gelopen.

Jammer is dat – want dat kost de commissie nodeloos tijd – maar belangrijker is dat het vertrouwen in de gemeente zo niet groeit. Het college geeft eigenlijk lof over de verder best tevreden betrokkenen zo weg.

De SP kiest in elk geval onverkort voor de variant die de betrokkenen het liefst zien ( zij moeten er immers wonen ) en eigenlijk is er zo weinig verschil dat ik hoop en verwacht dat de projectgroep de puntjes op de i zet en zo uiteindelijk een gezamelijk aanvaardbare oplossing na al het gedoe het licht ziet. Het zou wel verdiend zijn in elk geval.